Jadłospis

DIETA PODSTAWOWA 18-22.03.2019

PONIEDZIAŁEK

 I śniadanie
Chleb razowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z twarożkiem śmietankowym z rzodkiewką (20g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Jabłko (150g)
Obiad
Zupa pomidorowa z ryżem (250ml) [ZABIELANA]
Makaron z serem białym na słodko (200g) z polewą jogurtowo-owocową (30g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Chleb graham pszenny (25g) z masłem (5g) z pasztetem drobiowo-wieprzowym (20g) i z pomidorem (15g)
Herbata owocowa (250ml)

WTOREK


I śniadanie
Chleb graham pszenny (25g) z masłem (5g) ze schabem pieczonym (15g) i z ogórkiem zielonym (7g)
Bawarka (250ml)
II śniadanie
Pomarańcza (120g)
Obiad
Zupa koperkowa z kaszą jaglaną (250ml)[ZABIELANA]
Ziemniaczki pieczone z kiełbaską i warzywami (200g) z kefirem (30ml)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Chleb razowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z filetem z kurczaka (15g) i sałatą zieloną (5g)
Herbatka owocowa (250ml)

ŚRODA


I śniadanie
Kaszka kukurydziana na mleku 3,2% (150ml)
Chleb pszenny -1 kanapka (25g) z masłem (5g) i z dżemem truskawkowym (20g)
II śniadanie
Talarki z marchewki do chrupania (50g)
Obiad
Krem z fasoli (250ml) [ZABIELANY] z grzankami (10g)
Schab panierowany (70g) z kaszą gryczaną (90g) i z buraczkami czerwonymi z jabłuszkiem (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Ciasto jogurtowe (70g) [WYPIEK WŁASNY]
Herbata owocowa (250ml)

CZWARTEK


I śniadanie
Chleb  razowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z pastą z ciecierzycy z suszonymi pomidorami (20g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Banan (120g)
Obiad
Zupa ziemniaczana (250ml)[ZABIELANA]
Roladki drobiowe z indyka z serem mozzarela i szyneczką (70g) z sosem czosnkowym z ryżem parabolicznym (90g) i z marchewką z groszkiem (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Budyń waniliowy na mleku 3,2% (150ml) z biszkoptami włoskimi (2szt)

PIĄTEK

I śniadanie
Chleb  graham (25g) z masłem (5g) z serem żółtym (15g) i z papryką czerwoną (10g)
Herbata z cytryną (250ml)
II śniadanie
Mandarynka (80g)
Obiad
Krem z buraka czerwonego (250ml) [ZABIELANA] z grzankami (10g)
Ryba panierowana (70g) ziemniaczkami puree z dodatkiem mleka (130g) i z surówką z kapusty kiszonej z marchewką (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Sałatka jarzynowa z jajkiem [z dodatkiem jogurtu naturalnego] (100g)
Chleb pszenno-razowy – 1 kanapka (25g) z masłem (5g)
Herbata owocowa (250ml)