Jadłospis

DIETA PODSTAWOWA 14-18.01.2019

PONIEDZIAŁEK

 I śniadanie
Chleb razowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z twarożkiem waniliowym (20g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Jabłko (150g)
Obiad
Krem pomidorowy (250ml) [ZABIELANY] z grzankami (10g)
Kurczak z warzywami po chińsku (120g) z ryżem parabolicznym (90g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Chleb słonecznikowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z kiełbasą krakowską (15g)
i papryką czerwoną (10g)
Herbatka owocowa (250ml)

WTOREK


I śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku 3,2% (150ml)
Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) i z marmoladą owocową (15g)
II śniadanie
Pomarańcz (120g)
Obiad
Żurek z kiełbaską i ziemniaczkami (250ml)[ZABIELANY]
Filet drobiowy panierowany (70g) z ziemniaczkami puree (130g) i z surówką z marchwi z ananasem (50g)
Kompot owocowy (200ml)                                                                                               
Podwieczorek
Jogurt mango (100g) z ciasteczkiem owsianym (1szt)
Herbatka owocowa (250ml)

ŚRODA


I śniadanie
Chleb graham (25g) z masłem (5g) z filetem z indyka (15g) i z ogórkiem kiszonym (7g)
Herbata z cytryną (250ml)
II śniadanie
Gruszka (150g)
Obiad
Krem kalafiorowy (250ml)[ZABIELANY] z grzankami (10g)
Pierogi z mięsem (180g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Chleb razowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z filetem drobiowym z kurczaka (15g) i sałatą zieloną (5g)
Herbata owocowa (250ml)

CZWARTEK


I śniadanie
Chleb razowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g ) z schabem pieczonym (15g) i z ogórkiem małosolnym (7g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Banan (120g)
Obiad
Krupnik z kaszą jęczmienną (250ml)[ZABIELANY]
Gulasz wieprzowy z warzywami (120g) z kopytkami (100g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Mini drożdżówka z KREMEM KARPATKOWYM (1 szt.)
Kakao na mleku 3,2% (150ml)

PIĄTEK


I śniadanie
Chleb wieloziarnisty pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z serem żółtym [ EDAMSKI] (15g) i z pomidorem (15g)
Herbata z cytryną (250ml)
II śniadanie
Mandarynka (80g)
Obiad
Zupa ogórkowa z ryżem (250ml) [ZABIELANA]
Racuchy z jabłkami (1szt) i z sosem jogurtowo-owocowym (30g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Chleb graham (25g) z masłem (5g) z pastą jajeczną ze szczypiorkiem (20g) i z rzodkiewką (7g)
Herbatka owocowa (250ml)