Jadłospis

DIETA PODSTAWOWA 10-14.12.2018

PONIEDZIAŁEK


I śniadanie
Chleb razowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z twarożkiem śmietankowym (20g) z ogórkiem (7g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Jabłko (150g)
Obiad
Kapuśniak z kiełbaską i ziemniaczkami (250ml)[ZABIELANY]
Kasza jaglana z pieczonymi jabłkami (200g) z polewą waniliową (30g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Chleb wieloziarnisty pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z szynką drobiową (15g) i papryką czerwoną (10g)
Herbatka owocowa (250ml)

WTOREK


I śniadanie
Omlet z warzywami (80g)
Weka – 1 kanapka (12g) z masłem (3g)
Herbata z cytryną (250ml)
II śniadanie
Pomarańcz (120g)
Obiad
Krem z dyni (250ml) [ZABIELANY] z grzankami (10g)
Schab pieczony w sosie własnym (70g) z ziemniaczkami puree (130g) i surówką z marchwi i brzoskwini (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Koktajl shreka (150g) z biszkoptami włoskimi (2szt)

ŚRODA


I śniadanie
Płatki żytnie z mlekiem 3,2% (150ml)
Weka 2 kanapki – (24g) i z dżemem brzoskwiniowym (15g)
II śniadanie
Talarki z marchewki do chrupania (50g)
Obiad
Zupa fasolowa z ziemniakami (250ml)[ZABIELANA]
Naleśniki z twarożkiem brzoskwiniowym (1szt)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Chleb z ziarnami słonecznika (25g) z masłem (5g) z szynką wieprzową (15g) i pomidorem (15g)
Herbata owocowa (250ml)

CZWARTEK

 I śniadanie
Chleb graham (25g) z masłem (5g ) z kiełbasą krakowską (15g) i z ogórkiem kiszonym (7g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Banan (120g)
Obiad
Krem z zielonych warzyw (250ml)[ZABIELANY] z groszkiem ptysiowym (10g)
Eskalopki wieprzowe w sosie balsamicznym (70g) z kaszą gryczaną (90g) i z buraczkami czerwonymi z jabłuszkiem (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Mini drożdżówka z nadzieniem ŚLIWKOWYM (1SZT)
Kakao na mleku 3,2% (150ml)

PIĄTEK


I śniadanie
Chleb razowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z serem żółtym [GOUDA] (15g)i pomidorem (10g)
Herbata z cytryną (250ml)
II śniadanie
Mandarynka (80g)
Obiad
Zupa ziemniaczana (250ml)[ZABIELANA]
Ryba panierowana (70g) z kolorowym ryżem (90g)                                                                                         i z surówką z czerwonej kapusty i ogórka konserwowego (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Bułka wieloziarnista (25g) z masłem (5g) i twarożkiem waniliowo-czekoladowym (20g)
Herbata owocowa (250ml)