Jadłospis

DIETA PODSTAWOWA 18-22.02.2019

PONIEDZIAŁEK

 I śniadanie
Chleb razowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z twarożkiem śmietankowym z rzodkiewką (20g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Jabłko (150g)
Obiad
Zupa grysikowa (250ml)[ZABIELANA]
Makaron z serem białym na słodko (200g) i z musem owocowym (30g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Chleb graham pszenny (25g) z masłem (5g) z pasztetem drobiowo-wieprzowym (20g) i z papryką czerwoną (10g)
Herbata owocowa (250ml)

WTOREK


I śniadanie
Chleb graham pszenny (25g) z masłem (5g) ze schabem pieczonym (15g) i z ogórkiem zielonym (7g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Pomarańcza (120g)
Obiad
Zupa ziemniaczana (250ml)[ZABIELANA]
Pulpeciki wieprzowe (70g) w sosie koperkowym z dodatkiem jogurtu naturalnego z ryżem parabolicznym (90g) i z gotowaną marchewką z groszkiem (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Chleb razowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z twarożkiem czekoladowym (20g)
Herbata owocowa (250ml)

ŚRODA


I śniadanie
Płatki żytnie na mleku 3,2% (150ml)
Weka pszenna (24g) z dżemem truskawkowym (15g)
II śniadanie
Marchewka do chrupania (50g)
Obiad
Krem z białych warzyw (250ml) [ZABIELANY] z grzankami (10g)
Pierogi z mięsem i cebulką (180g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Serek waniliowy (100g
Grahamka (25g) z masłem (5g)
Herbata owocowa (250ml)

CZWARTEK


I śniadanie
Chleb razowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z szynką drobiową z indykiem (15g)
i z ogórkiem kiszonym (7g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Banan (120g)
Obiad
Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną (250ml)[ZABIELANA]
Kotlet devolay (70g) z ziemniaczkami puree (130g) i z buraczkami czerwonymi na ciepło z dodatkiem mleka (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Ciasto jogurtowe (70g) [WYPIEK WŁASNY]
Herbata owocowa (250ml)

PIĄTEK

I śniadanie
Kaszka manna na mleku 3,2% (150ml)
Weka pszenna (24g) z serem żółtym (15g) i pomidorem (15g)
II śniadanie
Mandarynka (80g)
Obiad
Krem z fasoli (250ml) [ZABIELANA] z grzankami (10g)
Ryba pieczona (70g) w sosie śmietanowo- cytrynowym z kaszą kuskus (90g)
i z surówką z kapusty kiszonej, świeżym ogórkiem i koperkiem (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Chleb żytni (25g) z masłem (5g) z jajkiem na twardo (30g) i z rzodkiewką (7g)
Herbata owocowa (250ml)