Jadłospis

DIETA PODSTAWOWA 09-13.03.2020

PONIEDZIAŁEK 


I śniadanie
Chleb pszenny (25g) z masłem (5g) z twarożkiem śmietankowym z szczypiorkiem (15g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Jabłko (150g)
Obiad
Zupa koperkowa z ryżem (250ml) [ZABIELANA MLEKIEM I ŚMIETANKĄ]
Makaron z serem białym na słodko (200g) z polewą jogurtowo-owocową (30g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Chleb graham pszenny (25g) z masłem (5g) z filetem z indyka (15g) i z pomidorem (15g)
Herbata owocowa (250ml)

WTOREK 

I śniadanie
Kiełbaska wieprzowa na ciepło (1szt) + domowy ketchup (30g) [NOWOŚĆ!!!]
Chleb pszenny (25g) z masłem (5g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Pomarańcza (120g)
Obiad
Zupa grysikowa (250ml) [ZABIELANA MLEKIEM I ŚMIETANKĄ]
Kurczak w salsie meksykańskiej (120g) z kaszą kuskus (90g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Bułeczka z ziarnami dyni (25g) z masłem (5g) z pasztetem drobiowym (20g) i z ogórkiem kiszonym (7g)
Herbatka owocowa (250ml)

ŚRODA

I śniadanie
Kaszka manna na mleku 2% (150ml)
Chleb pszenny -1 kanapka (25g) z masłem (5g) i z dżemem truskawkowym (20g)
II śniadanie
Marchewka do chrupania (50g)
Obiad
Krem z pomarańczowych warzyw
(250ml) [ZABIELANY MLEKIEM I ŚMIETANKĄ] z groszkiem ptysiowym (10g)
Pulpeciki wieprzowe (1szt) w sosie śmietanowo-koperkowym z kaszą jęczmienną (90g) i z buraczkami z jabłkiem (75g) [NOWOŚĆ !!]
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Ciasto czekoladowe
(70g) [WYPIEK WŁASNY]
Herbata owocowa (250ml)

CZWARTEK

I śniadanie
Chleb wieloziarnisty (25g) z masłem (5g) z wędliną drobiową (15g) i z ogórkiem zielonym (7g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Banan (120g)
Obiad
Zupa ziemniaczana z boczkiem (250ml)[ZABIELANA MLEKIEM I ŚMIETANKĄ]
Roladki drobiowe z indyka z serem mozzarella i szyneczką (70g) z sosem czosnkowym z ryżem parabolicznym (90g) i z gotowaną marchewką z groszkiem (75g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Budyń waniliowy na mleku 2% (150ml) z musem truskawkowo-bananowym (30g)

PIĄTEK

I śniadanie
Chleb pszenny (25g) z masłem (5g) z twarożkiem żurawinowym (15g) [NOWOŚĆ!!!] [BEZ DODATKU CURU !!!]
Kubek ciepłego mleczkna 2%(150ml)
II śniadanie
Mandarynka (100g)
Obiad
Zupa minestrone (250ml) [ZABIELANA MLEKIEM I ŚMIETANKĄ]
Kotleciki rybno-kalafiorowe (1szt) z ziemniaczkami puree (130g) i z surówką z kapusty kiszonej z marchewką i koperkiem (75g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Jajko na twardo (30g) w sosie jogurtowo-koperkowym (30g)
Bułka kajzerka (25g) z masłem (5g)
Herbata owocowa (250ml)