Jadłospis

DIETA PODSTAWOWA 15-19.07.2019

PONIEDZIAŁEK

I śniadanie
Chleb pszenny (25g) z masłem (5g) z twarożkiem śmietankowym z rzodkiewką (15g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Jabłko (150g)
Obiad
Zupa grysikowa [ZABIELANA MLEKIEM] (250ml)
Kaszotto z kurczakiem i warzywami (200g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Chleb słonecznikowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z schabem pieczonym (15g)
i papryką czerwoną (10g)
Kakao na mleku 3,2% (150ml)

WTOREK

I śniadanie
Chleb razowy pszenno- żytni (25g) z masłem (5g) z polędwicą sopocką (15g) i ogórkiem kiszonym (7g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Pomarańcza (120g)
Obiad
Krem pomidorowo-paprykowy (250ml) z grzankami (10g) [ZABIELANA MLEKIEM]
Pieczeń rzymska (70g) w sosie pieczeniowym z kolorowymi kluseczkami śląskimi (100g)
i z surówką z czerwonej kapusty z rodzynkami (70g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Mini drożdżówka z KREMEM KARPATKOWYM (1 szt.) [z dodatkiem mleka]
Herbata owocowa (250ml)

ŚRODA 

I śniadanie
Chleb graham (25g) z masłem (5g) z szyneczką z indyka (15g) i rzodkiewką (7g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Zielony ogórek do chrupania (50g)
Obiad
Zupa curry z ryżem (250ml)[ZABIELANA MLEKIEM]
Makaron PENNE (100g) z sosem bolońskim (120g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Koktajl o smaku owoców leśnych (150g) słodka chałka – 2 kanapki (24g)

CZWARTEK

I śniadanie
Chleb graham (25g) z masłem (5g) z szyneczką drobiową (15g) i pomidorem (15g)
Herbata z cytryną (250ml)
II śniadanie
Banan (120g)
Obiad
Krupnik CIELĘCY z kaszą jęczmienną (250ml)
Kluski leniwe (160g) z polewą jogurtowo-owocową (30g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Chleb pszenny (25g) z masłem (5g) z pastą z pieczonych warzyw z dodatkiem twarogu (15g)
Herbatka owocowa (250ml)

PIĄTEK

I śniadanie
Chleb graham (25g) z masłem (5g) z serem żółtym (15g) i z papryką czerwoną (10g)
Herbata z cytryną (250ml)
II śniadanie
Arbuz (150g)
Obiad
Krem z białych warzyw (250ml) z grzankami (10g) [ZABIELANY MLEKIEM]
Ryba panierowana (70g) z młodymi ziemniaczkami z koperkiem (130g) i surówką z kapusty kiszonej z marchewką (70g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Chleb pszenny (25g) z masłem (5g) z pastą jajeczną ze szczypiorkiem (15g) i ogórkiem kiszonym (7g)
Herbatka owocowa (250ml)