Jadłospis

DIETA PODSTAWOWA 20-24.05.2019

PONIEDZIAŁEK

I śniadanie
Chleb razowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z twarożkiem waniliowym (15g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Jabłko (150g)
Obiad
Krem pomidorowy (250ml) [ZABIELANY MLEKIEM] z groszkiem ptysiowymi (10g)
Kurczak z warzywami po indyjsku (120g) z ryżem parabolicznym (90g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Chleb słonecznikowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z schabem pieczonym (15g)
i papryką czerwoną (10g)
Herbata owocowa (250ml)

WTOREK

I śniadanie
Chleb graham (25g) z masłem (5g) z filetem z indyka (15g) i z ogórkiem kiszonym (7g)
Herbata z cytryną (250ml
II śniadanie
Pomarańcz (120g)
Obiad
Zupa jarzynowa z kaszą kuskus (250ml)[ZABIELANA MLEKIEM]
Makaron penne z indykiem w sosie serowo- szpinakowym (200g)
Kompot owocowy (200ml)                                                                                               
Podwieczorek
Jogurt z pieczonym jabłkiem i cynamonem (150g) z ciasteczkiem owsianym (1szt)
Herbatka owocowa (250ml)

ŚRODA 

I śniadanie
Chleb wieloziarnisty pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z serem żółtym (15g) i z pomidorem (15g)
Herbata z cytryną (250ml)
II śniadanie
Jabłko (150g)
Obiad
Krem kalafiorowy (250ml)[ZABIELANY MLEKIEM] z grzankami (10g)
Gulasz wieprzowy z warzywami (120g) i z kopytkami (100g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Mini drożdżówka z SEREM BIAŁYM (1szt)
Herbata owocowa (250ml)

CZWARTEK

I śniadanie
Chleb graham (25g) z masłem (5g ) z filetem z kurczaka (15g) i ogórkiem zielonym (7g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Banan (120g)
Obiad
Zupa fasolowa z ziemniakami (250ml) [ZABIELANA MLEKIEM]
Filet z kurczaka pieczony w ziołach (70g) z ziemniaczkami puree z dodatkiem mleka (130g) i z surówką z marchwi z ananasem (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Chleb razowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z pastą twarogową z tuńczykiem i szczypiorkiem (15g)
Herbatka owocowa (250ml)

PIATEK

I śniadanie
Kaszka manna na mleku 3,2% (150ml)
Chleb pszenny – 1 kanapka (25g) z masłem (5g) i z powidełkami śliwkowymi (20g)
II śniadanie
Mandarynka (80g)
Obiad
Zupa koperkowa z ryżem (250ml) [ZABIELANA MLEKIEM]
Racuchy drożdżowe z twarogiem (1szt) z polewą jogurtową (30g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Chleb graham (25g) z masłem (5g) z jajkiem na twardo (30g) i z rzodkiewką (7g)
Herbatka owocowa (250ml)