Jadłospis

DIETA PODSTAWOWA 18-22.06.2018

PONIEDZIAŁEK


I ŚNIADANIE
Chleb wieloziarnisty pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z SEREM BIAŁYM (20g) i z pomidorem (15g)
Herbata Earl Grey z cytryną (250ml)
II ŚNIADANIE
Jabłko (150g)
OBIAD
Zupa grysikowa [ZABIELANA] (250ml)
Zapiekany ryż z jabłkami (180g) z polewą jogurtowo-TRUSKAWKOWĄ (30g)
Kompot owocowy (200ml)
PODWIECZOREK
Chleb graham pszenny (25g) z masłem (5g) z kiełbasą krakowską parzoną (15g) z ogórkiem kiszonym (7g)
Herbatka owocowa (250ml)

WTOREK


I ŚNIADANIE
Chleb graham pszenny (25g) z masłem (5g) z polędwicą drobiową (15g) i z ogórkiem zielonym (7g)
Herbata Earl Grey z cytryną (250ml)
II ŚNIADANIE
TRUSKAWKI (80g)
OBIAD
Krem z LETNICH WARZYW [ZABIELANY] (250ml) z grzankami pełnoziarnistymi (10g)
Udko z kurczaka (110g) z MŁODYMI ZIEMNIACZKAMI z koperkiem (130g)
z surówką z kapusty pekińskiej z papryką kolorową, z ogórkiem zielonym i z koperkiem (50g)
Kompot owocowy (200ml)
PODWIECZOREK
Chleb razowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z serem żółtym (15g) i z pomidorem (15g)
Kakao na mleku 3,2% (150ml)

ŚRODA

I ŚNIADANIE
Chleb razowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z pasztetem pieczonym drobiowo-wieprzowym (20g) i z ogórkiem konserwowym (7g)
Herbata Earl Grey (250ml)
II ŚNIADANIE
TALERZ WARZYW: papryka, ogórek zielony, marchewka (100g)
OBIAD
Zupa ogórkowa z ziemniakami [ZABIELANA] (250ml)
Czekoladowy naleśnik z twarożkiem waniliowym (1 szt.)
Kompot owocowy (200ml)
PODWIECZOREK
Jogurt z TRUSKAWKAMI (150g) i z WAFLEM RYŻOWYM (1 szt.)
Herbatka owocowa (250ml)

CZWARTEK


I ŚNIADANIE
Chleb z nasionami dyni pszenno-żytni (25g) z masłem (5g ) z sałatą (5g) i z szynką drobiową (15g)
Herbata Earl Grey (250ml)
II ŚNIADANIE
ARBUZ (150g)
OBIAD
Zupa KALAFIOROWA z makaronem [ZABIELANA] (250ml)
Pieczeń wieprzowa (70g) w sosie własnym z kaszą jęczmienną (90g)
i z surówką z OGÓRKA MAŁOSOLNEGO, POMIDORA i PAPRYKI z oliwą (50g)
Kompot owocowy (200ml)
PODWIECZOREK
Chleb graham pszenny (25g) z masłem (5g) z jajkiem na twardo (30g) i z RZODKIEWKĄ (10g)
Herbata owocowa (250ml)

PIĄTEK


I ŚNIADANIE
Bułka z ziarnami słonecznika (25g) z masłem (5g) z plastrem sera żółtego (15g) i z ogórkiem zielonym (7g)
Herbata Earl Grey z cytryną (250ml)
II ŚNIADANIE

Brzoskwinia (85g)
OBIAD
Barszcz ukraiński (250ml)[ZABIELANY]
Kotlecik rybny (mielony) (70g) z MŁODYMI ZIEMNIACZKAMI z koperkiem (130g)
z surówką z kapusty kiszonej, z marchewki z natką pietruszki (50g)
Kompot owocowy (200ml)
PODWIECZOREK
Ciasto jogurtowe z RABARBAREM (70g)
Kawa Inka na mleku 3,2% (150ml)