Jadłospis

DIETA PODSTAWOWA 24-28.09.2018

PONIEDZIAŁEK


I śniadanie
Chleb razowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z twarożkiem (20g) i z papryką (10g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Jabłko (150g)
Obiad
Zupa pomidorowa z makaronem (250ml) [ZABIELANA]
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym (120g) z ryżem curry (90g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Budyń czekoladowy (150g) z waflem ryżowym (1 szt.)

 

WTOREK


I śniadanie
Chleb graham pszenny (25g) z masłem (5g) ze schabem pieczonym (15g) i z ogórkiem zielonym (7g)
Herbata z cytryną (250ml)
II śniadanie
Arbuz (150g)
Obiad
Zupa grysikowa (250ml)[ZABIELANA]
Panierowany filet (70g) z ziemniaczkami puree z koperkiem (130g)
z surówką z marchewki z jabłuszkiem  (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Mini drożdżówka ze śliwkami (1 szt.)
Herbatka owocowa (250ml)

ŚRODA


I śniadanie
Chleb razowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z pasztetem drobiowo-wieprzowym (20g) i z pomidorem (15g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Banan (120g)
Obiad
Zupa jarzynowa z ryżem (250ml) [ZABIELANA]
Pierogi z mięsem i cebulką (160g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Serek waniliowy (100g)
Grahamka (25g) z masłem (5g)

CZWARTEK


I śniadanie
Chleb z nasionami dyni (25g) z masłem (5g) z szynką drobiową z indykiem (15g) i z ogórkiem kiszonym (7g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Śliwki (80g)
Obiad
Krem z zielonej soczewicy (250ml)[ZABIELANY] z grzankami (10g)
Placek ziemniaczany (80g) z ketchupem
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Ciasto jogurtowo-szpinakowe (70g)
Kawa inka na mleku 3,2% (150ml)

PIĄTEK


I śniadanie
Bułka z ziarnami słonecznika (25g) z masłem (5g) z serem żółtym (15g) i z pomidorem (15g)
Herbata z cytryną (250ml)
II śniadanie
Brzoskwinia (85g)
Obiad
Barszcz ukraiński z ziemniaczkami (250ml) [ZABIELANY]
Paluszki rybne (70g) z ziemniaczkami puree z koperkiem (130g)
z surówką z kapusty kiszonej z marchewką (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Chleb żytni (25g) z masłem (5g) z jajkiem na twardo (30g) i z ogórkiem zielonym (7g)
Herbata owocowa (250ml)