Jadłospis

DIETA PODSTAWOWA 12-16.11.2018

PONIEDZIAŁEK – WOLNE

 

WTOREK


I śniadanie
Chleb razowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką (20g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Jabłko (150g)
Obiad
Zupa koperkowa z ryżem (250ml) [ZABIELANA]
Kopytka (160g) i z polewą jogurtowo-truskawkową (30g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Chleb słonecznikowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) sałatą (5g) i z szynką drobiową (15g)
Herbatka owocowa (250ml)

ŚRODA


I śniadanie
Chleb graham pszenny (25g) z masłem (5g) z kiełbasą krakowską (15g) i z ogórkiem kiszonym (7g)
Herbata z cytryną (250ml)
II śniadanie
Pomarańcza (120g)
Obiad
Krem cebulowy(250ml)[ZABIELANA] z groszkiem ptysiowym(10g)
Kotlet schabowy (70g) z ziemniaczkami puree (130g)
z surówką z ogórka kiszonego z papryką konserwową i z marchewką (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Mini drożdżówka z serem białym (1 szt.)
Herbatka owocowa (250ml)

 CZWARTEK

 I śniadanie
Chleb razowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z pastą z twarożku i z makreli z ketchupem (20g)
i z pomidorem (15g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Banan (120g)
Obiad
Zupa ogórkowa z ziemniakami (250ml) [ZABIELANA]
Kurczak w sosie śmietanowo-brokułowym (120g) z makaronem penne (100g)
i z surówką z marchewki z brzoskwiniami (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Jogurt brzoskwiniowy (150g) z wafel ryżowy (1 szt.)

 

PIĄTEK


I śniadanie
Bułka z ziarnami dyni (25g) z masłem (5g) z serem żółtym (15g) i z pomidorem (15g)
Herbata z cytryną (250ml)
II śniadanie
Gruszka (150g)
Obiad
Zupa fasolowa z ziemniakami (250ml)[ZABIELANA]
Zapiekany ryż z jabłkami (180g) z polewą jogurtowo-kakaową (30g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Chleb graham pszenny (25g) z masłem (5g) z pastą jajeczną z awokado (20g)
Herbata owocowa (250ml)