Jadłospis

DIETA PODSTAWOWA 25-29.03.2019

PONIEDZIAŁEK

I śniadanie
Chleb razowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z twarożkiem śmietankowym ze szczypiorkiem (20g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Jabłko (150g)
Obiad
Krupnik z kaszą jęczmienną (250ml)
Makaron penne (100g) w sosie bolognese (120g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Chleb graham (25g) z masłem (5g) z szynką drobiową (15g) i papryką czerwoną (10g)
Kawa inka na mleku 3,2% (150ml)

WTOREK


I śniadanie
Chleb wiejski pszenno-żytni (30g) z masłem (5g) z kiełbasą krakowską (15g) i ogórkiem zielonym (7g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Pomarańcz (120g)
Obiad
Krem z zielonych warzyw (250ml) [ZABIELANY] z grzankami (10g)
Kurczak ala’gyros (70g) z kaszą pęczak (90g) i z surówką z białej kapusty, ogórka zielonego i kukurydzy z dodatkiem jogurtu naturalnego (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Koktajl o smaku owoców leśnych (150g) z bułeczką z ziarnami dyni (25g) i z masłem (5g)

ŚRODA


I śniadanie
Chleb razowy pszenno-żytni (25g) z masłem (5g) z marmoladą owocową (20g)
Herbata z cytryną (250ml)
II śniadanie
Jabłko (150g)
Obiad
Rosół CIELĘCY z makaronem [NITKI] (250ml)
Czerwony naleśnik z twarożkiem waniliowym (1szt)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Chleb z ziarnami słonecznika (25g) z masłem (5g) z pastą jajeczną ze szczypiorkiem (20g)
Herbata owocowa (250ml)

CZWARTEK


I śniadanie
Chleb graham (25g) z masłem (5g ) z pastą z pieczonym kalafiorem z dodatkiem twarożku (20g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Banan (120g)
Obiad
Zupa ogórkowa z ryżem (250ml) [ZABIELANA]
Bitki wieprzowe (70g) w sosie pieczeniowym z ziemniaczkami puree z dodatkiem mleka (130g) i z surówką z marchwi z jabłuszkiem (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Mini drożdżówka z WIŚNIAMI (1SZT) [WYRÓB WŁASNY]
Herbatka owocowa (250m)

PIĄTEK

I śniadanie
Płatki kukurydziane z mlekiem 3,2% (150ml)
Chleb pszenny – 1 kanapka (25g) z masłem (5g) i z serem żółtym (15g) i z pomidorem (15g)
II śniadanie
Mandarynka (80g)
Obiad
Krem marchewkowy (250ml) [ZABIELANY] z grzankami (10g)
Ryż z pieczonymi jabłkami (200g) z polewą jogurtową (30g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Chleb graham (25g) z masłem (5g) i pastą twarogową z łososiem (20g) z ogórkiem kiszonym (7g)
Herbata owocowa (250ml)