Jadłospis

DIETA PODSTAWOWA 12-16.11.2018

PONIEDZIAŁEK – WOLNE

 

WTOREK


I śniadanie
Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) z twarożkiem ze szczypiorkiem i z rzodkiewką (20g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Mus z banana i truskawek (150g)
Obiad
Zupa koperkowa z ryżem (200ml) [ZABIELANA]
Kopytka (150g) i z polewą jogurtowo-truskawkową (30g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) i z szynką drobiową (15g)
Herbatka owocowa (250ml)

ŚRODA


I śniadanie
Płatki jęczmienne z mlekiem 3,2% (150ml)
Weka pszenna – 1 kanapka (12g) z masłem (3g) i z kiełbasą krakowską (10g)
Herbata z cytryną (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-bananowo-brzoskwiniowy (150g)
Obiad
Krem cebulowy(200ml)[ZABIELANA]
Schab po staropolsku z duszonymi warzywami (120g) z ziemniaczkami puree (100g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Mini drożdżówka z serem białym (1 szt.)
Herbata owocowa (250ml)

 CZWARTEK

 I śniadanie
Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) z pastą z twarożku i z makreli z ketchupem (20g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-gruszkowo-bananowy (150g)
Obiad
Zupa ogórkowa z ziemniakami (200ml) [ZABIELANA]
Kurczak w sosie śmietanowo-brokułowym (120g) z drobnym makaronem (MUSZELKA)(80g)
i z surówką z marchewki z brzoskwiniami (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Jogurt brzoskwiniowy (100g) + wafel ryżowy (1 szt.)

PIĄTEK


I śniadanie
Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) i z serem żółtym (20g)
Herbata z cytryną (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-gruszkowy (150g)
Obiad
Zupa fasolowa z ziemniakami (200ml)[ZABIELANA]
Zapiekany ryż z jabłkami (160g) z polewą jogurtowo-kakaową (30g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) z pastą jajeczną z awokado (20g)
Herbatka owocowa (250ml)