Jadłospis żłobek

DIETA PODSTAWOWA 20-24.01.2020

PONIEDZIAŁEK 


I śniadanie
Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) z twarożkiem waniliowo-brzoskwiniowym (15g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Mus z banana i truskawek (150g)
Obiad
Zupa pomidorowa z makaronem KOLANKA (200ml) [ZABIELANA MLEKIEM i ŚMIETANKĄ]
Kurczak z warzywami po indyjsku (120g) z ryżem parabolicznym (80g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) z wędlinką wieprzową (15g)
Herbata owocowa (250ml)

WTOREK 

I śniadanie
Płatki owsiane na mleku 3,2% (150ml)
Weka pszenna – 1 kanapka (12g) z masłem (3g) i z powidełkami śliwkowymi (10g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-bananowo-brzoskwiniowym (150g)
Obiad
Zupa warzywna z kaszą kuskus (200ml) [ZABIELANA MLEKIEM]
Gulasz z mięsa wieprzowego z warzywami (50g) z kopytkami (80g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Serek bananowo-truskawkowy (80g) + biszkopciki (10g)
Herbatka owocowa (250ml)

ŚRODA

I śniadanie
Chleb graham (25g) z masłem (5g) z pasztetem drobiowo-wieprzowym (20g) i z pomidorem (15g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-gruszkowo-bananowy (150g)
Obiad
Krem dyni (200ml)[ZABIELANY MLEKIEM] z grzankami (10g)
Sznycelki z mięsa wieprzowego pieczony (1szt.) z ziemniaczkami puree (100g) i z musem z fasolki szparagowej (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Kisiel owocowy (120ml)+ bułeczka maślana (1szt.

CZWARTEK

I śniadanie
Musli z mlekiem 3,2% (150ml)
Weka pszenna – 1 kanapka (12g) z masłem (3g) i z filetem z kurczaka (10g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-brzoskwiniowy (150g)
Obiad
Krem z marchewki (200ml) z groszkiem ptysiowym (10g) [ZABIELANY MLEKIEM]
Pierogi z mięsem i cebulką (160g) [mięso WOŁOWE]
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem z pastą twarogową z tuńczykiem, cebulką i szczypiorkiem (15g)
Herbatka owocowa (250ml)

PIĄTEK

I śniadanie
Chleb pszenny (25g) z masłem (5g) i z serem żółtym (15g) i z pomidorem (15g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-gruszkowy (150g)
Obiad
Krupnik CIELĘCY z kaszą manną (200ml)
Racuszki z jabłkiem i cynamonem (1szt) z polewą jogurtowa (30g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (5g) z jajkiem na twardo (30g)
Herbata owocowa (250ml)