Jadłospis żłobek

DIETA PODSTAWOWA 19.08-23.08.2019

PONIEDZIAŁEK

I śniadanie
Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) z  twarożkiem śmietankowym z rzodkiewką (15g)

Herbata (250ml)
II śniadanie
Mus z banana i truskawek (150g)
Obiad
Zupa grysikowa  (200ml) [ZABIELANA MLEKIEM]

Ryż z bananem i grysem malinowym (180g) z polewą jogurtowo-kakaową (30g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) z schabem pieczonym (15g)
Herbata owocowa (250ml)

WTOREK

I śniadanie
Płatki owsiane na mleku 3,2% (150ml)
Weka pszenna – 1 kanapka (12g) z masłem (3g) i z marmoladą owocową (10g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-bananowo-brzoskwiniowy (150g)
Obiad
Krem pomidorowo-paprykowy (200ml) z grzankami (10g) [ZABIELANY MLEKIEM]

Pieczeń rzymska (50g) w sosie pieczeniowym z kolorowymi kluseczkami śląskimi (80g)
z brokułem na parze (50g)
Kompot owocowy (200ml)

Podwieczorek
Mini drożdżówka z KREMEM KARPATKOWYM  (1 szt.) [z dodatkiem mleka]
Herbata owocowa (250ml)

ŚRODA

I śniadanie
Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) ) z szyneczką z indyka (15g)

Herbata (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-brzoskwiniowy (150g)
Obiad
Zupa curry  z ryżem  (200ml)[ZABIELANY MLEKIEM]
Makaron MUSZELKI (80g) z sosem sycylijskim z groszkiem zielonym i mięsem wieprzowym (120g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Koktajl o smaku owoców leśnych  (100g)

chałka – 1 kanapka (12g)

CZWARTEK

I śniadanie
Płatki gryczane z mlekiem 3,2% (150ml)
Weka pszenna – 1 kanapka (12g) z masłem (3g) i z wędliną drobiową (10g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-brzoskwiniowy (150g)
Obiad

Krupnik CIELĘCY z kaszą jęczmienną  (200ml)

Kluski leniwe (140g) z polewą jogurtowo-owocową (30g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g)

z pastą z pieczonych warzyw z dodatkiem twarogu (15g)

Herbatka owocowa (250ml)

PIĄTEK

I śniadanie
Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) i z serem żółtym (15g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-gruszkowy (150g)
Obiad
Krem z białych warzyw (200ml) z grzankami (10g) [ZABIELANY MLEKIEM]

Pulpeciki rybne (50g) w sosie śmietanowo-ziołowym z młodymi ziemniaczkami z koperkiem (100g)

i z marchewką baby na parze (50g)

Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) z pastą jajeczną ze szczypiorkiem (15g)
Herbatka owocowa (250ml)