Jadłospis

DIETA PODSTAWOWA 14-18.01.2019

PONIEDZIAŁEK

 I śniadanie
Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) z twarożkiem waniliowym (20g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Mus z banana i truskawek (150g)
Obiad
Krem pomidorowy (250ml) [ZABIELANY] z grzankami (10g)
Kurczak z warzywami po chińsku (120g) z ryżem parabolicznym (80g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) z kiełbasą krakowską (15g)
Herbatka owocowa (250ml)

WTOREK


I śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku 3,2% (150ml)
Weka pszenna – 1 kanapka (12g) z masłem (3g) i z marmoladą owocową (10g)
Herbata z cytryną (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-bananowo-brzoskwiniowy (150g)
Obiad
Krem marchewkowy (200ml) [ZABIELANY] z groszkiem ptysiowym (10g)
Kurczak pieczony (50g) z ziemniaki puree (130g) i z fasolką szparagową na parze (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Jogurt mango (80g) + chrupki kukurydziane (10g)
Herbatka owocowa (250ml)

ŚRODA


I śniadanie
Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) z filetem z indyka (15g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-gruszkowo-bananowy (150g)
Obiad
Krem kalafiorowy (200ml)[ZABIELANY] z grzankami (10g)
Naleśnik meksykański (160g) z sosem pomidorowym (30g) i z brokułem na parze (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Weka pszenna (24g) – 2 kanapki z masłem (5g) z filetem drobiowym z kurczaka (15g)

CZWARTEK


I śniadanie
Musli z mlekiem 3,2% (150ml)
Weka pszenna – 1 kanapka (12g) z masłem (3g) i z schabem pieczonym (10g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-brzoskwiniowy (150g)
Obiad
Krupnik z kaszą jęczmienną (200ml) [ZABIELANY]
Gulasz wieprzowy z warzywami (120g) z kopytkami (80g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Mini drożdżówka z KREMEM KARPATKOWYM 1 szt.)
Kakao na mleku 3,2% (150ml)

PIĄTEK


I śniadanie
Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (5g) i z serem żółtym [EDAMSKIM] (15g)
Herbata z cytryną (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-gruszkowy (150g)
Obiad
Zupa ogórkowa z ryżem (250ml) [ZABIELANA]
Racuchy z jabłkami (1szt) i z sosem jogurtowo-owocowym (30g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (5g) z pastą jajeczną ze szczypiorkiem (20g)
Herbata owocowa (250ml)