Jadłospis żłobek

DIETA PODSTAWOWA 20-24.05.2019

PONIEDZIAŁEK

I śniadanie
Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) z twarożkiem waniliowym (15g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Mus z banana i truskawek (150g)
Obiad
Krem pomidorowy (200ml) [ZABIELANY MLEKIEM] z groszkiem ptysiowym (10g)
Kurczak z warzywami po indyjsku (120g) z ryżem parabolicznym (80g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) z schabem pieczonym (15g)
Herbata owocowa (250ml)

WTOREK

I śniadanie
Kaszka manna na mleku 3,2% (150ml)
Weka pszenna – 1 kanapka (12g) z masłem (3g) i z powidełkami śliwkowymi (10g)
Herbata z cytryną (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-bananowo-brzoskwiniowym (150g)
Obiad
Zupa jarzynowa z kaszą kuskus (200ml) [ZABIELANA MLEKIEM]
Makaron MUSZELKI z indykiem w sosie serowo-szpinakowym (180g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Jogurt z pieczonym jabłkiem i cynamonem (100g) + chrupki kukurydziane (10g)
Herbatka owocowa (250ml

ŚRODA 

I śniadanie
Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) z filetem z indyka (15g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-gruszkowo-bananowy (150g)
Obiad
Krem kalafiorowy (200ml)[ZABIELANY MLEKIEM] z grzankami (10g)
Gulasz wieprzowy (120g) z kopytkami (80g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Mini drożdżówka z SEREM BIAŁYM (1szt)
Herbata owocowa (250ml)

CZWARTEK

I śniadanie
Musli z mlekiem 3,2% (150ml)
Weka pszenna – 1 kanapka (12g) z masłem (3g) i z filetem z kurczaka (10g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-brzoskwiniowy (150g)
Obiad
Krem z fasoli (200ml) [ZABIELANY MLEKIEM] z groszkiem ptysiowym (10g)
Filet z kurczaka pieczony w ziołach (50g) w sosie śmietanowo- koperkowym (30g) z ziemniaczki puree z dodatkiem mleka (100g) i z marchewką baby na parze (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem z pastą twarogową z tuńczykiem i szczypiorkiem (15g)
Herbatka owocowa (250ml)

PIATEK

I śniadanie
Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (5g) i z serem żółtym (15g)
Herbata z cytryną (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-gruszkowy (150g)
Obiad
Zupa koperkowa z ryżem (200ml) [ZABIELANA MLEKIEM]
Racuchy drożdżowe z twarogiem (1szt) z polewą jogurtowa (30g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (5g) z jajkiem na twardo (30g)
Herbata owocowa (250ml)