Jadłospis

DIETA PODSTAWOWA 18-22.03.2019

PONIEDZIAŁEK

 I śniadanie
Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) z twarożkiem śmietankowym z rzodkiewką (20g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Mus z banana i truskawek (150g)
Obiad
Zupa pomidorowa z ryżem (200ml) [ZABIELANA]
Makaron drobny [MUSZELKA] z serem białym na słodko (180g) z polewą jogurtowo-owocową (30g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek

Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) z pasztetem drobiowo-wieprzowym (20g)
Herbata owocowa (250ml)

WTOREK


I śniadanie
Kaszka kukurydziana na mleku 3,2% (150ml)
Weka pszenna – 1 kanapka (12g) z masłem (3g) i z dżemem truskawkowym (10g)
Herbata z cytryną (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-bananowo-brzoskwiniowy (150g)
Obiad
Zupa koperkowa z kaszą jaglaną (200ml)[ZABIELANA]
Pieczone ziemniaczki z kiełbaską i warzywami (180g) z kefirem (30ml)
Kompot owocowy (200 ml)
Podwieczorek
Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) z filetem z kurczaka (15g)
Herbata owocowa (250ml)

ŚRODA


I śniadanie
Weka pszenna – 2 kanapki (24g) z masłem (6g) ze schabem pieczonym (15g)
Woda z miodem i cytryną (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-gruszkowo-bananowy (150g)
Obiad
Krem z fasoli (200ml) [ZABIELANY] z grzankami (10g)
Gulasz po staropolsku z warzywami (120g) z kaszą gryczaną (80g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Ciasto jogurtowe (70g) [WYPIEK WŁASNY]
Herbatka owocowa (250ml)

CZWARTEK

I śniadanie
Płatki jaglane z mlekiem 3,2% (150ml)
Weka pszenna – 1 kanapka (12g) z masłem (3g) i z pastą z ciecierzycy z suszonymi pomidorami (10g)
Herbata (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-brzoskwiniowy (150g)
Obiad
Zupa ziemniaczana (200ml)[ZABIELANA]
Roladki drobiowe z indyka z serem mozzarela i szyneczką (50g) z sosem czosnkowym z ryżem parabolicznym (80g) i z marchewką i groszkiem (50g)
Podwieczorek

Budyń waniliowy na mleku 3,2% (120ml) i z chrupkami kukurydzianymi (10g)

PIĄTEK

I śniadanie
Weka pszenna –2 kanapki (24g) z masłem (6g) i z serem żółtym (20g)
Herbata z cytryną (250ml)
II śniadanie
Mus jabłkowo-gruszkowy (150g)
Obiad
Krem z buraka czerwonego (200ml) [ZABIELANA] z grzankami (10g)
Pulpeciki rybne (50g) w sosie pomidorowym z ziemniaczkami puree z dodatkiem mleka (100g) z warzywami na parze (50g)
Kompot owocowy (200ml)
Podwieczorek
Sałatka jarzynowa z jajkiem [z dodatkiem jogurtu naturalnego] (80g)
Weka pszenna – 1 kanapka (12g) z masłem (3g)
Herbatka owocowa (250ml)